Helse
Treningstips Kosthold Helse Musikk Produkter
En personlig trener tar deg fra A ... Vis mer

En personlig trener tar deg fra A til B på en trygg og effektiv måte, med veiledning både med og uten treneren til stede.

Foto: Charlotte Karlsen @charlottemsk

Er personlig trener verdt pengene?

Publisert 11.01.18 kl 11:44. Oppdatert 11.01.18 kl 11:53.

Trening og helse er en milliardindustri som fortsetter å vokse hvert eneste år. 

Skrevet av Andreas Stokkeland, maksprestasjon.com
Annonse

Vi skal forsøke å finne ut hvorfor personlig trening stadig blir mer populært som tjeneste og yrke. Det gjør vi ved å besvare disse spørsmålene:

1. Hvorfor skal du benytte deg av en personlig trener?
2. Hvordan velger du en som passer deg?
3. Er det verdt pengene?
4. Hva kan du forvente av din personlige trener?

Hvorfor benytte seg av personlig trener?

Det finnes mange grunner til å benytte seg av en personlig trener. Den vanligste til at man velger å starte med personlig trener er vektnedgang, men det er langt i fra den eneste grunnen!

  • En personlig trener kan hjelpe deg med å sette opp en plan slik at du når de målene du har satt deg på kortere tid enn du kanskje ville klart selv.
  • Profesjonelt: Idrettsspesifikt
  • Grunnleggende: Teknikkhjelp
  • Rutine: Mange opplever det som enklere å gjennomføre trening hvis de har en avtale med en personlig trener

Hvordan velge en som passer deg?

Det finnes ikke én personlig trener som passer for alle, så for at du skal få den beste hjelpe er det viktig at du identifiserer dine mål og ønsker.

Er du avhengig av at din PT har ekstra utdanning, for eksempel innenfor ernæring?

Har du et idrettsspesifikt mål, slik at du bør gå for en trener som har erfaring med nettopp din idrett?

Synes du trening er utfordrende i seg selv, og er avhengig av en trener som ser deg for den du er og tilpasser treningen til ditt nivå?

Annonse

Er det verdt pengene?

Når det kommer til trening og kosthold har mange en tanke om at dette er ”så enkelt” at man tross alt bør klare det selv. 

Likevel er det slik at selv de beste utøverne i verden har trenere, og trenere selv har trenere! En trener har evnen til å se veien som må gås for at du skal kunne nå dine mål, og legge opp en plan uten å la ”egoismen” ta overhånd: den stemmen som ofte dukker opp og forteller at du klarer litt mer, bare du er viljesterk nok. 

Mer er nemlig ikke alltid bedre – for å komme i mål på en god måte er det viktigste du kan gjøre å trene og spise smart, og det er noe din trener er ekspert på!

Hva kan du forvente av din personlige trener?

Kort fortalt kan du forvente at din personlig trener tar deg fra A til B på en effektiv og trygg måte. 

Oppfølging er en stor del av jobben som personlig trener, og du kan derfor forvente at din trener følger deg opp utover de fysiske timene dere har på senteret. En personlig trener skal også velge øvelser som tar hensyn til din motorikk og ditt nivå. 

Legger du penger i en personlig trener, kan du forvente at han / hun deler av sin kunnskap slik at du lærer mest mulig om trening og kosthold.

Annonse

Kommentarer