Kosthold
Treningstips Kosthold Helse Musikk Produkter
Dietten er ikke ødelagt av én burg... Vis mer

Dietten er ikke ødelagt av én burger - selv ikke med fries.

Hva gjør du når du går på en sprekk?

Publisert 24.01.18 kl 07:49. Oppdatert 24.01.18 kl 08:51.

Sammenligne livsstilsendringen med en kjøretur. Snur du og drar hjem om du kjører feil?

Skrevet av Gunnar Strand Jacobsen
Annonse

Se for deg følgende: Du skal kjøre bil fra Finnmark til Oslo. Etter et stopp på en bensinstasjon i Mosjøen tar du ved et uhell av i feil retning. Når du oppdager dette, tenker du: «Fillern, nå har jeg ødelagt alt. Da kan jeg like godt bare kjøre tilbake til Finnmark igjen, og så prøver jeg på nytt på mandag.» 

Gir det mening? Antakeligvis ikke. Men hva om vi bytter ut kjøreturen fra Finnmark til Oslo med en livsstilsendring, treningsprogram eller slankekur... Kjenner du deg igjen da? 

Instagram: @coachgunnar

Finn tilbake til sporet Om du noen dager eller uker ut i programmet går på en beryktet "sprekk" - og kaster i deg en hel boks med is. Det fornuftige å gjøre da er å fortsette fremgangen ved å gå tilbake inn i det sporet du egentlig er på. Den eneste skaden skjedd er jo at du er bitte litt forsinket på veien mot målet!

Men om du da i stedet tenker at søren heller, nå er alt ødelagt, nå spiller det ingen rolle hva jeg gjør - ja, da er det omtrent like logisk som å snu bilen og kjøre helt tilbake til Finnmark. 

Annonse

Gå videre, ikke se deg tilbake! Selv om du har sprukket, aka spist is eller andre små trinn som kan anses som humper i veien, så er det ikke slik at kroppen din gir deg «free pass» til å spise enda mer, uten konsekvenser. Ikke gå i den fella. Sprekken har allerede skjedd, den er fortid, du kan ikke endre på den. 

Det du derimot kan endre er hva du bruker fremtiden din til. Går du tilbake på planen, så er du igjen på rett spor, på vei mot målet. 

Ikke rykk helt tilbake til start!

Annonse

Kommentarer