Treningstips
Treningstips Kosthold Helse Musikk Produkter
Kvinner i alderen 18 til 30 år kan... Vis mer

Kvinner i alderen 18 til 30 år kan ha god effekt av visse mineraler og næringsstoffer.

Løp mye raskere med nytt kosttilskudd

Publisert 19.02.18 kl 01:20. Oppdatert 19.02.18 kl 01:20.

Kombinasjon av mineraler og andre næringsstoffer kan øke ytelsen.

Skrevet av Sprekest.no
Annonse

Kvinner som tok en spesiallaget blanding av mineraler og næringsstoffer i en måned, senket tiden kraftig. Tiden de brukte på tre engelske mil (ca 4,8 km) ble forbedret med nesten ett minutt.

De økte også distansen de klarte å sykle i løpet av 25 minutters ergometersykling, samt på øvelser der de steg opp og ned på benk (trinntest). Det er ny forskning fra Ohio State University som viser dette, publisert i Journal of the International Society of Sports Nutrition.

Det var unge kvinner som ble testet, og de ble sammenlignet med en gruppe som tok placebo. Resultatene var tydelige, og ble bekreftet i oppfølgingsforsøk med lavere dose av næringsstoff.

Hvorfor gir tilskudd av næringstoffer så store utslag for kvinner?

Annonse

- Vi vet at spesielt unge kvinner ofte har små mangler i nivået av næringsstoffer i kroppen, og at disse næringsstoffene spiller en rolle i hvordan cellene fungerer under trening, sier professor i ernæring og forfatter av studien, Robert DiSilvestro til ScienceDaily.com.

Spiser mindre kjøtt

Han peker på at unge kvinner ofte spiser mindre kjøtt enn menn, og at menstruasjon ofte kan føre til mineralsk tap. 

Forskerne jobber nå med å utvikle kosttilskudd som inkluderer mineralene som ble brukt i studien. Dette var flere former for jern, kobber og sink, kombinert med to andre næringsstoffer: karnitin (som er avledet av aminosyre) og fosfatidylserin (består både av fettsyrer og aminosyrer).

Aktive, unge kvinner

Deltakerne i studien var fritidsutøvere fra 18 til 30 år som regelmessig hadde drevet med aerob trening minst to til tre timer i uka i seks måneder. Alle drev med løping. Kvinnenes atletiske ytelse ble målt ved starten av studien, og på slutten av en 30-dagers studieperiode.

Studien ble støttet av Gatorade Sports Science Institute, men selskapet skal ikke være involvert i kommersialiseringsarbeidet.

Etter å ha løpt 4,8 km på 26,5 minutt i snitt, løp de etter perioden samme distanse på 25,6 minutter, sammenlignet med dem som ikke fikk tilskuddet. Også i syklet distanse og i trinntesten var det tydelig framgang.

Annonse
  • Robert A. DiSilvestro, Staci Hart, Trisha Marshall, Elizabeth Joseph, Alyssa Reau, Carmen B. Swain, Jason Diehl. Enhanced aerobic exercise performance in women by a combination of three mineral Chelates plus two conditionally essential nutrients. Journal of the International Society of Sports Nutrition, 2017; 14 (1) DOI: 10.1186/s12970-017-0199-2
  • Kommentarer